Fiber lazer markalama nedir?
Fiber lazer içerisinde doğada nadir bulunan iterbiyum, neodimyum, disprozyum, paraseodim ve tulyum gibi elementler barındıran lazer türüdür. Bu elementler sürekli olmayarak ışık yükseltmeyi sağlamakta olan katkılı fiber yükselticilerle alakalıdırlar. Raman saçması ya da dört dalga karışımı da bu biçimde fiber lazere güç sağlamaktadırlar.
Fiber lazer markalama ne tür yüzeylerde kullanılır?
Fiber Lazer markalama makinaları, paslanmaz, çelik, alüminyum, bronz, pirinç, altın, gümüş ve benzeri metallere markalama yapar. Bunların dışında plastik, deri ve kauçuk malzemeler üzerine de kalıcı markalama yapabilen sistemlerdir.
Fiber lazer markalama makinalarında source adı verilen güç kaynakları vardır ve bu güç kaynakları vermiş olduğu ışın gücüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin 20W bir lazer ışın gücüne sahip makineyle 100W lazer ışın gücüne sahip makinede güç farkı olduğu için malzemeye uygulanması istenilen markalama derinliğinde hız farklı meydana gelecektir. 100W’lık bir lazer gücü ile 20W bir lazere gücüne göre istenilen yüzey derinliğine çok daha hızlı bir biçimde ulaşılabilir. Bu da kapasitesi yüksek olan firmaların hızlı ve rahat çalışabilmeleri için kapasitelerine göre daha yüksek güce sahip ürünleri tercih etmesi manasına gelmektedir.
Kalıcı markalama dışında kesim işlemi için de kullanabileceğiniz fiber lazer cihazlarımızda 2 mm’ye kadar gümüş, altın, bakır ve pirinç malzeme kesimi mümkündür. Burada kesim süresi lazer gücüne göre uzamakta ya da kısalmaktadır.